Vliv pracovního prostředí na výkon zaměstnanců ve službách - Černá, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá vlivem pracovního prostředí na výkon zaměstnanců ve službách. Cílem diplomové práce je zhodnotit vliv pracovního prostředí na výkon zaměstnanců ve vybraném podniku poskytujícím služby s důrazem na ergonomii práce a v důsledku zjištění případných nedostatků navrhnout kroky pro jeho zlepšení. Jsou zkoumány ergonomické aspekty, které ovlivňují spokojenost s aktuální situací, která panuje na pracovišti ve vybrané společnosti. Teoretická část je zaměřena na ergonomické faktory, které jsou pro zaměstnance v rámci pracovního prostředí důležité, a které jej významně ovlivňují. Praktická část je zaměřena na zhodnocení aktuální situace panující ve společnosti a návrhy, které mají za úkol zlepšit fyzické vlastnosti zaměstnanců, ale také zvýšit jejich motivaci a spokojenost ve společnosti. U jednotlivých návrhů je kalkulace nákladů, kterou společnost může využít v případě zájmu o jejich realizaci.
The influence of the working environment on the performance of employees in services
Keywords: Pracovní prostředí; výkon zaměstnanců; ergonomie; zaměstnanci; služby; Work environment; employee performance; ergonomics; employees; services