Vliv změny majetkové struktury na ekonomické výsledky podniku - Čapková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce bude klasifikovat majetkovou strukturu vybraného podniku v Jihočeském kraji. Dále zhodnotit zdroje financování jednotlivých složek majetku a kvantifikovat dopady rozšíření dlouhodobého majetku na ekonomické výsledky podniku. Teoretická část se bude zabývat zhodnocením jednotlivých složek majetkové struktury včetně zdrojů financování, podnikovým majetkem v souvislosti s náklady a možnostmi hodnocení majetkové struktury. V praktické části bude charakterizován vybraný podnik, poté zhodnocena majetková struktury pomocí finanční analýzy a nakonec zkoumán dopad modernizace dlouhodobého majetku na ekonomické výsledky podniku.
The influence of the change asset structure upon the economic outcome of the enterprise
Keywords: majetková struktura; kapitálová struktura; finanční analýza; likvidita; modernizace; asset structure; capital structure; financial analysis; liquidity; modernisation