Problematika volnočasových pohybových aktivit u dětí ve věku od 6 - 11 let ve městě Strakonice - Plechatá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je problematika volnočasových pohybových aktivit u dětí ve věku od 6 - 11 let ve městě Strakonice. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jakým volnočasovým pohybovým aktivitám se děti věnují a jaké jsou limitující faktory při výběru pohybové aktivity a účasti na ní. Práci jsem rozdělila do dvou částí. První teoretická část popisuje základní pojmy spojené s prací, mezi které patří pohybová aktivita, volný čas a problematika pohybových aktivit ve městě Strakonice. Na to navazuje druhá praktická část práce, kde byl realizován výzkum. Pomocí dotazníkového šetření bylo zjištěno, jaké volnočasové pohybové aktivity děti nejvíce navštěvují a jaké limitující faktory vnímají děti a rodiče.
Problems of leisure time activities of 6 -11 years old children in Strakonice
Keywords: děti mladšího školního věku; pohybová aktivita; problematika pohybových aktivit; limitující faktory; volný čas; children of younger school age; physical/movement activities; problems of physical activity; limiting factors; leisure time