Vypovídací schopnosti účetních výkazů ve vybrané obchodní společnosti - Švecová, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je posouzení vypovídací schopnosti účetních výkazů a jejich využití k vyhodnocení finanční situace ve společnosti TIMAC AGRO CZECH s.r.o. Teoretická část pojednává o obsahu, struktuře a významu jednotlivých účetních výkazů. Dále obsahuje přehled o základních technikách finanční analýzy se zaměřením poměrové ukazatele a na analýzu těchto ukazatelů. V praktické části je nejdříve představena analyzovaná společnost. Další část je věnována finanční analýze za období 2010 - 2011. Z poměrových ukazatelů byly aplikovány ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Závěrečná část je věnována vyhodnocení výsledků finanční analýzy a konkrétním doporučením a vlivem vypovídací schopnosti jednotlivých položek na výsledky finanční analýzy.
The explanatory power of the financial statements of the selected company.
Keywords: účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; finanční analýza; vypovídací schopnost; accounting statements; balance sheet; profit and loss statement; financial analysis; reporting ability