Turecko a Evropská unie - Boháčová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá popisem a analýzou vzájemných turecko-evropských (rozumějme unijních) vztahů. Turecko je představeno z geografického, politického a ekonomického hlediska. Zmíněny jsou historické mezníky, které sehrály zásadní roli ve vývoji této země a dále turecký integrační proces směřující ke členství v EU. V práci jsou reflektovány postoje vybraných členských států Evropské unie k Turecku, především vztah sousedního Řecka. Prezentovány jsou rovněž argumenty mluvící pro a proti přijetí Turecka do Evropské unie, pozornost je věnována otázce islamizace Evropy.
Turkey and the European Union
Keywords: Evropská unie; Turecko; integrace; historie; politika; ekonomika; Kypr; postoje občanů; názory politických představitelů.; European Union; Turkey; integration; history; politics; economy; Cyprus; people's attitudes; political representatives' opinion.