Zjištění, vyčíslení a rozbor nákladů na výrobu senáže ve vybraném podniku s vyšší svaživostí pozemků. - Kümmel, Miloš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou trvalých travních porostů, rozborem rozsahu výroby senáží ve vybraném podniku a seznámením s celou technologickou linkou na sklizeň a konzervaci píce. Dále charakterizuje velikost skladů, svažitost pozemků a dopravní vzdálenosti. Práce nakonec popisuje postup měření za účelem zjištění výkonnostních parametrů, spotřeby pohonných hmot a finanční vyhodnocení celé operace.
Location, evalution and analysis of the cost for production of a pasturage in chosen establishment with higher steep lands.
Keywords: náklady; píce; konzervace; měření; sklizeň; svažitost; trvalé travní porosty; pohonné hmoty; podnik; pozemek; parametry; kombinace.; costs; pasturage; conservation; measuring; harvest; steep; permanent grass vegetation; fuels; establishment; land; characteristics; combination.