Mzdové účetnictví v souladu se zákoníkem práce - Kašparů, Bernardeta (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma mé diplomové práce je Mzdové účetnictví v souladu se zákoníkem práce. Mým cílem je vytvořit přehled o nejdůležitějších změnách, které přinesl nový zákoník práce, zobrazit změny v oblasti cestovních náhrad, navrhnout řešení problémů při aplikaci nového zákoníku práce v praxi. V teoretické části řeším hlavní zásady zákoníku práce a koncepční odlišnosti od původního stavu, dále změny úpravy zejména při vzniku a skončení pracovního poměru, pracovní dobu a nově zavedené konto pracovní doby. Zabývám se odměňováním zaměstnanců, náhradami mzdy, srážkami z příjmu i cestovními náhrady. V neposlední řadě se dotýkám problematiky překážek v práci a dovolené. V praktické části vysvětluji vzniklé problémy při aplikaci v praxi nového zákoníku práce v předchozích bodech.
Wage accounting in accordance with Labour Code
Keywords: Zákoník práce; mzda; plat; zaměstnanec; zaměstnavatel; Labour code; Wages; Salary; Employee; Employer