Studium vlastností zařízení pro odpěňování mléka metodami počítačového modelování - Baigozhayev, Shong (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá studiem vlastností zařízení pro odpěňování mléka metodami počítačového modelování. Teoretická část popisuje použité metody a software ANSYS, který byl vybrán jako programové prostředí pro simulace fyzikálních procesů. Praktická část práce se zabývá problematikou působení statické síly na model zařízení a charakterem proudění kapaliny ve vnitřní oblasti funkčního vzorku. V diskusní části jsou uvedeny grafické výsledky simulace a porovnání prvotního modelu s funkčním vzorkem. Závěr práce obsahuje současný problém funkčního vzorku a návrh na řešení.
Study of milk foaming equipment properties by computer modeling methods
Keywords: odpěňovaní mléka; funkční vzorek; simulace; metoda FEM; milk defoaming; functional sample; simulation; FEM method