P. Coelho a jeho Alchymista v interkulturní komunikaci (Kapitola z tematologie a recepční estetiky) - Grúz, Michael (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma bakalářské práce je Paulo Coelho a jeho Alchymista v interkulturní komunikaci (Kapitola z tematologie a recepční estetiky). Práce se zabývá rozborem literárního díla na pozadí interkulturní komunikace. Její součástí se stane průzkum mezi čtenáři, z kterého budou vyvozeny závěry týkající se působení díla na jeho recipienty. Výstupem práce by měla být analýza, která poskytne nové literární a mimoliterární souvislosti, často v tradiční recepci opomíjené.
P. Coelho and his Alchemist in intercultural communication (A chapter from thematology and reception esthetics)
Keywords: Alchymista; Paulo Coelho; magický realismus; interkulturní komunikace; průzkum mezi čtenáři; The Alchemist; Paulo Coelho; magical realism; intercultural communication; research among the readers