Finanční plány účetních výkazů - Čekalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem této bakalářské práce jsou finanční plány účetních výkazů. Hlavním cílem je sestavení finančních plánů rozvahy, výkazu zisku a ztráty a přehledu o peněžních tocích pro období 2007, 2008 a 2009 a podpora činností spojených se sestavováním finančních plánů účetních výkazů. Rozvaha zaznamenává podniková aktiva, cizí a vlastní kapitál, výkaz zisku a ztráty zaznamenává výnosy a náklady a přehled o peněžních tocích zaznamenává peněžní toky. Finanční plány účetních výkazů zahrnují plánování nákladů, plánování tržeb, plánování investic a plánování potřebného kapitálu. Pro předpověď jednotlivých položek účetních výkazů společnosti TRICAR CB, s.r.o., zabývající se hostinskou činností a poskytováním služeb v oblasti automobilové dopravy, jsou využity informace o současné hospodářské situaci podniku, růstu cen produktů a podnikové plány. Podle finančních plánů společnost dosáhne čistý zisk Kč 1 381 000,--, dlouhodobá aktiva Kč 3 669 000,--, hotovost Kč 1 484 000,-- v roce 2007, čistý zisk Kč 1 505 000,--, dlouhodobá aktiva Kč 4 453 000,-- a hotovost Kč 1 748 000,-- v roce 2008, čistý zisk Kč 1 537 000,-- , dlouhodobá aktiva Kč 4 592 000,-- a hotovost ve výši Kč 3 185 000,-- v roce 2009.
Financial Plans of Accounting Statements
Keywords: Finanční plány účetních výkazů; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; přehled o peněžních tocích; Financial plans of accounting statements; Balance sheet; Income statement; Cash flow statement