Konzervace krmiv silážováním - Nechvátal, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce, ve formě literární studie, je zaměřená na konzervaci krmiv silážováním. Především se práce zabývá základními cíli konzervace silážováním, vlastní proces silážování je pak zaměřen na biologicko mikrobiální proces, technologii silážování a na možné využití silážních aditiv. V technologii silážování jsou popsány různé způsoby konzervace silážováním, které jsou důležité pro vytvoření kvalitní siláže za různých podmínek, které mohou při konzervaci nastat. Silážní aditiva proces fermentace dále stabilizují a vylepšují tím kvalitu a chutnost siláže. Kvalitní siláž je předpokladem dobrého zdravotního stavu zvířat a jejich vysoké produkce, což je i základním kamenem samotné ekonomiky farmy.
Feed conservation by silaging
Keywords: Konzervace krmiv; siláž; biologicko-mikrobiální proces; technologie silážování; silážní aditiva; Feed conservation; silage; microbiological process; silaging technology; silage aditives