Vyhodnocení mapových podkladů v dané lokalitě, překrývání map různých kvalit, příprava podkladů pro projekt pozemkových úprav. - Novotná, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá vyhodnocením mapových podkladů, překrýváním map různých kvalit a přípravou podkladů pro projekt pozemkových úprav. Hlavní pozornost byla věnována mapovým podkladům Katastru nemovitostí České republiky. Zájmovou lokalitou byla zvolena část katastrálního území Staré Hodějovice, kde bylo v roce 2004 vyhlášeno zahájení pozemkové úpravy.
Evaluation of map in given locality, superposition of different quality maps, preparation of basic materials for the project of land consolidation.
Keywords: Kartografie; katastr nemovitostí; katastrální mapy; mapování; mapové podklady; pozemkové úpravy; transformace rastru.; Cartography; real estate registry; cadastral maps; surveying; map bases; land adjustment; grid conversion.