Práce preventisty sociálně patologických jevů na základní škole - Günterová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena v prvé řadě na zmapování situace školních metodiků prevence na 2. stupni ZŠ. V druhé řadě se zabývá zjištěním aktuální situace projevů rizikového chování. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá základními pojmy spojenými s danou problematikou. V praktické části se za pomoci dotazníkového šetření zjišťoval aktuální stav projevů rizikového chování i postavení, náplň práce a materiální zázemí školních metodiků prevence druhého stupně ZŠ.
The Work of an Preventist of Social Pathological Phenomenon at Primary School
Keywords: Klíčová slova: školní metodik prevence; rizikové chování; prevence; preventivní dokumenty školy; pubescence.; Keywords: school prevention personnel; risky behaviour; prevention; preventive school documents; pubescence