Heroines in the Haunted Houses: Northanger Abbey, Jane Eyre and Jamaica Inn - Halamová, Anna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá srovnáním tří děl, která jsou inspirována gotickým románem a dělí je tři století: Opatstvím Northanger (1817), Janou Eyrovou (1847) a Hospodou Jamajkou (1936). Cílem je pozorování základních tematických okruhů s ohledem na zkušenost hrdinky. Dále práce přibližuje autorky románů i historický kontext.
Heroines in the Haunted Houses: Northanger Abbey, Jane Eyre and Jamaica Inn
Keywords: strašidelný dům; gotický román; Hospoda Jamajka; Jana Eyrová; Opatství Northanger; haunted house; gothic novel; Northanger Abbey; Jane Eyre; Jamaica inn