Nákladová optimalizace systému řízení zásob ve vybraném podniku - Kačerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se věnuje problematice řízení zásob ve vybraném podniku působící v automobilovém průmyslu v Českých Budějovicích. Cílem diplomové práce je odhalení slabých míst v oblasti řízení zásob a návrh opatření vedoucích ke zlepšení současného stavu řízení zásob. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy a přístupy k řízení zásob, jejich skladování a manipulaci s nimi. V praktické části je představen současný systém skladování zásob a také jejich řízení z hlediska materiálového a informačního toku. V závěru praktické části jsou navržena opatření vedoucí k optimalizaci objevených a zaznamenaných slabých míst, přičemž tato opatření vedou ke snížení vázanosti finančního kapitálu v zásobách.
Optimization of inventory management system for selected company
Keywords: Logistika; řízení zásob; ABC analýza; logistické procesy; optimalizace zásob; Logistics; inventory management; ABC analysis; logistics processes; inventory optimization