Sportovní aktivity v seniorském věku jako součást zdravého stáří - Halama, Jan (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této bakalářské práce jsou sportovní a pohybové aktivity seniorů ve věku 60 až 74 let žijících ve městě Tábor. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části si vymezíme pojem stáří. Dále se zaměříme na kvalitu života u seniorů, sportovní a pohybovou aktivitu seniorů a na sport seniorů ve městě Tábor. Hlavní část této práce tvoří praktická část, která pomocí dotazníku zjišťovala pohybový stav seniorů, jejich vztah ke sportu a informace o organizacích zaměřených na sport seniorů. Věřím, že tato práce poslouží k zamyšlení a ke zkvalitnění aktivního způsobu života našich starších spoluobčanů.
Sport activities in a senior age as a part of a healthy old age
Keywords: sport; senior; stáří; pohyb; kvalita života; život; nemoc; aktivita; volný čas; sportovní organizace; sport; senior; old age; movement; quality of life; life; illness; activity; free time; sport organization