Výkonnost podniku a její hodnocení - Vostálová, Romana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je zhodnotit výkonnost podniku prostřednictvím analýzy ekonomických jevů a procesů v konkrétních podmínkách podniku zabývajícího se výrobou nábytku. Analýza hodnocení výkonnosti podniku je provedena především pomocí nástrojů finanční analýzy, konkrétně pomocí: analýzy absolutních ukazatelů, rozdílových ukazatelů, poměrových ukazatelů, Du Pontovy analýzy, bankrotních a bonitních indikátorů, ekonomické přidané hodnoty (EVA) a Spider analýzy. Na základě zhodnocení získaných výsledků jsou navržena opatření na zlepšení hospodářské situace podniku.
The Company Efficiency and its Evaluation
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; poměrové ukazatele; ekonomická přidaná hodnota; bankrotní a bonitní indikátory; Du Pontova analýzy; Spider analýza; company efficiency; financial analysis; ration indicators; economic value added; bankruptcy and reliability models; Du Pont analysis; Spider analysis