Porovnání stavebního spoření na českém trhu - Fafílková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání konkrétních nabídek stavebního spoření z vybraných institucí, které působí na českém trhu. Práce obsahuje principy, fungování a podmínky pro založení stavebního spoření. Z informací získaných z dotazníku zaměřeného na oblibu stavebního spoření mezi obyvatelstvem, jež je součástí práce, vyplývá, že stavební spoření se stále hojně využívá jako produkt pro úsporu peněz mezi ostatními finančními produkty. Při určování nejlepší nabídky je využito vícekriteriální rozhodování, kde jsou zahrnuty a zohledněny všechny důležité faktory pro výběr vhodné nabídky stavebního spoření. Pro porovnání jsou vybrány instituce Modrá pyramida, ČSOB a Moneta. Podklady pro srovnání nabídek jsou shromažďovány prostřednictvím rozhovoru ve vybraných institucích. Závěrem bakalářské práce je stanovení nejvýhodnější nabídky stavebního spoření ze tří vybraných institucí.
The Comparison of building savings on the Czech market
Keywords: stavební spoření; srovnání stavebního spoření; stavební spoření na českém trhu; finanční produkt; vícekriteriální rozhodování; building savings; comparison of building savings; building savings on Czech market; financial product; multicriteria decision-making