Biologie buněk - učební portfolio pro vzdělávací obor biologie na gymnáziích - Vejdělková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je vytvoření učebního portfolia pro vzdělávací obsah tematického okruhu biologie buněk. Výukové materiály jsou tematicky zaměřeny na stavbu buněk a jsou určeny pro žáky gymnázií. Portfolium je koncipováno pro samostatnou práci žáků. Může být použito při výkladu nebo jako domácí příprava. Součástí portfolia je opakovací test a aktivizující tematické hry, které slouží k opakování a prohloubení učiva.
The Cell Biology - teaching portfolio for educational thematic area of biology for high school
Keywords: badatelský přístup k výuce biologie; buněčná biologie; buňka; vyučovací metody; organizační formy; cell biology; inquiry-based approach to biology education; cell; teaching methods; organizational forms