Využití obilovin k přikrmování kapra na rybnících. Rybářství Lomnice nad Lužnicí - Eisert, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma mojí diplomové práce se zabývá vlivem obilovin na přikrmování kapra v rybnících Výzkum byl monitorován na 4 rybnících v Nadějské soustavě rybníků. Rybníky mají průměrně 2,4 cha. Rybníky byly nasazeny obsádkou kapra (363 ks K3 /ha lovenou jako K4) a byly přikrmovány podle stanoveného plánu různým druhem obilovin (pšenice, triticale, žito, kukuřice). Jeden rybník byl vždy vybrán jako kontrola (bez přikrmování, pouze na přirozené potravě). Měsíčně byly prováděny kontrolní odlovy ryb zátahovou sítí na plné vodě a byly sledovány tyto ukazatele: váha v gramech (přírůstek), délka těla (mm). Krmení probíhalo 3 dny v týdnu (po-st-pa) v denní dávce 2% hmotnosti obsádky.
Utilization of cereals on suplementary carp feeding on Ponds Fishery Lomnice nad Lužnicí
Keywords: Obiloviny; kapr; přírůstek; krmení; cereal; carp; increment; feed