Komplexní zpracování problematiky pohledávek po lhůtě splatnosti, využití výsledků pro řízení podniku - Smrtková, Luisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je věnována problematice pohledávek z obchodního styku. Práce hodnotí způsob řízení, úlohu managementu a předmět pohledávek ve finančním řízení ve vybraném podniku. Dále se práce snaží vyhodnotit provázanost pohledávek v rámci celého podniku. Sběr dat a analýza provázanosti systému řízení pohledávek byla prováděna v úzké spolupráci se zaměstnanci společnosti. Cílem práce je poskytnout komplexní pohled na pohledávky a zhodnotit jejich řízení. Na základě zjištěných informací a provedených analýz jsou stanovena doporučení a návrhy. Doporučení by měla podniku umožnit zlepšení a zefektivnění řízení pohledávek a budou předložena vedení společnosti. Práce vychází z poznatků odborné literatury, která je uvedena v seznamu použité literatury.
Comprehensive overview of the problems of overdue receivables, utilisation of the results in the management of a company
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; plánování pohledávek; controlling; finanční řízení; receivables; management of receivables; controlling; financial management