Spor o Pottera: Dílo Harry Potter na pozadí sporu mezi křesťanskými zastánci a odpůrci příběhů o mladém čaroději - Kulhanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá spory mezi křesťanskými odpůrci a zastánci. V kapitole jedna dochází k vymezení pojmu magie, definici okultismu, přírodní magie a k popisu forem a cílů magie. Kapitola dvě vypovídá ohledně charakteristiky a vývoje křesťanské víry, přičemž v závěru této kapitoly lze nalézt porovnání magické a křesťanské zkušenosti. Kapitole třetí přísluší Harry Potter jako takový, děj příběhů, základní charakteristika postav a zda se dílo o mladém čaroději ztotožňuje se spiritualitou. Kapitola 4. křesťanské symboly vyobrazuje definici symbolu, jaké jsou symboly křesťanství a křesťanskou symboliku v díle samotném. 5. HP a křesťanské hledisko zde nalézáme spory křesťanských odpůrců a zastánců ohledně Potterovské série.
The dispute over Harry Potter: The piece Harry Potter as a key point in the dispute between the christian supporters and opponents of the story about the young wizzard
Keywords: Harry Potter; magie; křesťanství; křesťanská symbolika; symbol; spiritualita; výchova; spor; Harry Potter; magic; christianity; Christian symbolism; symbol; spirituality; education; dispute