Postavení a úloha cestní sítě v interakci s ostatními složkami plánu společných zařízení - Klímová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na postavení a úlohu cestní sítě v interakci s ostatními složkami plánu společných zařízení. Cílem práce je získat ucelený přehled týkající se cestní sítě a jejího posouzení z hlediska uplatnění v protierozní ochraně, jako součást ÚSES či jako prvek zlepšující vodohospodářské poměry v území a v neposlední řadě vliv na přístupnost pozemků a prostupnost území. V druhé části jsou porovnána dvě katastrální území, a to katastrální území Čejkovice u Hluboké nad Vltavou a katastrální území Záluží nad Vltavou z hlediska společných zařízení. Cestní síť v obou zmíněných lokalitách byla navržena s ohledem na ostatní společná zařízení, ovšem dodatečné doplnění cestních příkopů v území Záluží nad Vltavou, či výsadba solitérů podél polních cest v k.ú. Čejkovice by bylo potřeba v budoucnu dořešit.
The position and function of road network in interaction with other parts of plan of communal facilities
Keywords: pozemkové úpravy; cestní síť; polní cesty; společná zařízení; protierozní ochrana; přístupnost pozemků.; land adaptation; road network; rural roads; communal facilities; protection against soil erosion; accessibility of plots.