Rozvoj venkova s využitím čerpání finančních prostředků z EU a z národních zdrojů - Pávková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce podává informace o současné situaci regionální politiky, možnostech čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů, fondu soudržnosti a marketingu měst a obcí. Praktická část je zaměřena na rozvoj městyse Ševětín. Zobrazuje využití možností čerpání finančních prostředků z EU a z národních zdrojů v městysi. Uvádí popis všech projektů na které byla podána žádost před rokem 2006 a po roce 2006. Součástí je vyhodnocení efektivnosti čerpání těchto prostředků a jejich přínosu pro rozvoj městyse. Nejdůležitější kapitolou diplomové práce je návrh projektu výstavby koupaliště, které je v městysi potřebné a podpoří rozvoj cestovního ruchu na venkově. Na základě výsledků z praktické části je provedeno vymezení prioritních oblastí, důležitých pro rozvoj městyse.
Rural developement with abstraction usage financial resources from European Union and from national sources
Keywords: Regionální politika; projekt; marketingový mix obcí a měst; rozvoj venkova; návrh projektu.; Regional policy; marketing mix of towns and villages; rural development; project; project proposal.