PÁDY U SENIORŮ A JEJICH ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY - Jiřinová, Libuše (Jihočeská univerzita, 2007)
Pád pro seniora a jeho hospitalizace na oddělení následné péče,bývá často pro seniora zlomovým okamžikem v jeho životě.V příčinné souvislosti s pádem dochází u seniora v průběhu dlohodobé hospitalizace ke ztrátě nebo omezení jeho soběstačnosti,samostatnosti a ztrátě motivace k uzdravení.Pro část seniorů ma jí tyto skutečnosti za následek jejich uvíznutí v síti institucionální péče.
ELDERLY PERSON´S FALLS AND ITS HEALTH AND SOCIAL CONSEQUENCES
Keywords: pád; senior; soběstačnost; závislost; fall; senior; self-sufficiency; independency