Fyzika v domácnosti - Hronová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce byla vytvořena za účelem motivace žáků základních škol k sebevzdělávání a porozumění světa kolem nich, počínaje jejich vlastní domácností. V této práci se zaměříme na některé vybrané přístroje, které nalezneme přímo v naší domácnosti. Popíšeme, jak tyto přístroje fungují, a jak se postupem času vyvíjely. Součástí práce jsou i fotografie těchto vybraných přístrojů. Poslední částí bakalářské práce je ověření znalostí žáků základních škol pomocí dotazníků. Dotazník je zaměřen na vybrané přístroje.
Physics in household
Keywords: Fyzika; domácí přístroje; motivace; princip přístrojů; vývoj přístrojů; fotografie přístrojů; elektrický článek; lednice; toaleta; mikrovlnná trouba; fotoaparát; tlakový hrnec; rychlovarná konvice; umělé světelné zdroje; fén na vlasy; Physics; household appliances; motivation; principle of appliances; appliance development; photos of appliances; electric cell; fridge; toilet; microwave oven; camera; pressure cooker; electric kettle; artificial sources of light; hair dryer