Zprostředkování křesťanského sakrálního výtvarného umění: soudobá koncepce vzdělávání pedagogů volného času na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Filip, Michal; Pospíšil, Aleš; Žábková, Iva (Jihočeská univerzita vČeských Budějovicích, Pedagogická fakulta, katedra výtvarné výchovy, 2020)
Příspěvek seznamuje čtenáře se soudobou koncepcí vzdělávání pedagogů volného času voblasti zprostředkování sakrálního umění a architektury na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Přináší základní nástin oblastí promítajících se do příprav a realizací animací sakrálních staveb, jimž se v rámci studia PVČ věnují studenti TF JU, kteří si jako svou specializaci zvolili výtvarnou výchovu. Autor představuje záměr tvorby animací sakrálních staveb pro volnočasové pedagogické využití, který je v rámci výuky na TF realizován pro typologicky různorodé sakrální architektonické památky jihočeského regionu.
Mediation of Christian Sacral Art. The current concept of leisure time activity teachers education at the Faculty of Theology at the University of South Bohemia in České Budějovice
Keywords: volný čas, výtvarná výchova, vzdělávání, zprostředkování umění, křesťanské sakrální výtvarné umění; Leisure Time, Art Education, Making Art Accessible, Christian Sacral Art