Problematika tvorby a realizace plánu péče maloplošného chráněného území - Šimánková, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývala problematikou tvorby a realizace plánu péče vybraného maloplošného chráněného území. Cílem práce bylo zhodnocení stávajícího plánu péče pro Přírodní památku Toužínské stráně u Dačic a případné navrhnutí jiného řešení v ochraně tohoto území. Začátek práce je zaměřen na obecnou problematiku tvorby plánů péče, včetně opatření k ochraně maloplošných chráněných území. Dále došlo k seznámení s Toužínskými stráněmi a zhodnocení stávajících plánů péče. Pomocí těchto plánu a dané situace, došlo k vyhodnocení a navrhnutí nového řešení pro danou lokalitu. Došla jsem k závěru, že je vhodné pokračovat ve stávajícím plánu péče.
The issue of developing and implementing of management plan for small-scale protected area
Keywords: plán péče; přírodní památk; ochrana přírody; divizna ozdobná; Toužínské stráně; plan of care; natural heritage; protection of nature; mullein ornament; Toužínské slopes