Postupy správců daně při odhalování daňových úniků - Písaříková, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematiku daňových úniků, konkrétně postupy při jejich odhalování z hlediska správce daně. Práce obsahuje vymezení zákonné a nezákonné optimalizace daně, příčiny a metody měření daňových úniků a možnosti jejich odhalení při správě daní v souladu s daňovým řádem. Následně je proveden rozhovor se zaměstnancem finančního úřadu. Podstatou rozhovoru je zjistit, jak fungují postupy správce daně v praxi a odhalit případné nedostatky. Na závěr jsou předloženy návrhy a diskuze postupů, které by mohly přispět k odhalení daňových úniků.
Procedures for tax administrators in detecting tax evasion
Keywords: daň; daňový únik; správce daně; nelegální optimalizace; tax; tax evasion; the tax administrator; illegal optimization