Problematika a měření základních elektrotechnických veličin s užitím - Boháč, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce je výběr a specifikace základních výukových metod používaných v silnoproudé laboratoři při výuce odborného výcviku na střední škole. Základní metody pro měření elektrických veličin v silnoproudé laboratoři, základní rozdělení měřících přístrojů a vyhodnocení naměřených elektro veličin. Dále je zde specifikováno základní měření elektrických veličin, proud, napětí, výkon, odpor a kapacita.
Problems and measurements of the basic electrotechnical quantities
Keywords: Elektrotechnika; elektrotechnické veličiny; schémata cad; napětí; voltmetr; proud; ampérmetr; činný výkon; jalový výkon; zdánlivý výkon; wattmetr; bočník; transformátor; odpor; kapacita; asynchronní motor; Aronovo zapojení; Electrotechnics; electrotechnical values; cad schemes; voltage; voltmeter; current; ampermeter; real power; reactive power; apparent power; wattmeter; shunt; transformer; resistance; capacity; asynchronous motor; Aron circuit