Škola v Dobříši v letech 1900 - 1950 - Machová, Táňa (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá historií školy v Dobříši v letech 1900 - 1950. První kapitola popisuje historii města Dobříše, druhá kapitola pojednává o historii školství v Dobříši. Třetí až sedmá kapitola obsahují popis jednotlivých etap vývoje dobříšské školy v závislosti na změnách ve společnosti, charakteristiku daného období, průběh jednotlivých školních let, důležité události, slavnosti a zajímavosti.
The Dobris School throughout the years 1900 - 1950
Keywords: Škola; Dobříš; historie; školní rok; školní slavnosti; zdravotní stav žactva; péče o chudé.; School; Dobříš; history; school year; school celebrations; health condition of pupils; care for the poor.