Optimalizace webového frontendu - Pavel, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá optimalizací rychlosti načítání webového frontendu a návrhem vlastní metodiky pro jeho optimalizaci a měření. Obsahem první části je přehled technologií používaných v současnosti pro návrh a vývoj na webovém frontendu. Dále je zpracována rešerše na téma metod optimalizace a metrik využívaných pro měření. Následně je vytvořena vlastní metodika na optimalizaci frontendové části webové prezentace. V praktické části je tato metodika ověřována na webové prezentaci firmy ČR Beton Bohemia spol. s r.o. včetně jejího vyhodnocení.
Web frontend optimization
Keywords: webový frontend; rychlost načítání; web frontend; speed performance