Moderní závislosti - Řezníčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce Moderní závislosti je zaměřena na problematiku internetu a rizika, která jsou s připojením se na internet, nejen pro mládež, spojena. Práce je v teoretické části zaměřena na vymezení základních pojmů, tj. mládež, životní styl mládeže a jejich specifická komunikace, dále média a jejich působení na mládež. V neposlední řadě je uvedena charakteristika internetu jako zdroj a dále rizika této moderní závislosti. Praktická část je zaměřena na zmapování postavení a vlivu internetu na život dnešní mládeže. Cílem práce je analýza vlivu internetu v jeho formě i obsahu na současnou mládež. V práci popisuji, jak je dnešní mládež internetem ovlivňována a jaké nástrahy z toho mohou plynout.
Modern addictions
Keywords: mládež; životní styl; komunikace; virtuální svět; anonymita; média; internet; závislost na internetu; rizika internetu; the young; lifestyle; communication; virtual world; anonymity; media; internet; internet addiction; internet risks