Řízení oběžného majetku - Egerová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem řízení oběžného majetku. Cílem této bakalářské práce je zjištění současného stavu řízení vybraných skupin oběžného majetku v podniku, odhalení jeho problematických míst a stanovení doporučení vedoucích ke zlepšení současného stavu převážně se zaměřením na minimalizaci vázanosti finančních prostředků v zásobách a zachování plynulosti výroby. Prvotním postupem této bakalářské práce bylo zjištění a popis současných stavů vybrané problematiky související s řízením oběžného majetku. Dalším krokem bylo na základě zjištěného současného stavu, stanovit ukazatele týkající se řízení oběžného majetku a nakonec stanovení doporučení.
Current assets management
Keywords: oběžný majetek; pohledávky; zásoby; just in time; finanční majetek; metoda ABC; current assets; stock; resources; just in time; method ABC