Vliv aplikace pesticidů na biodiverzitu půdy - Vokoun, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)
V českém zemědělství se používají postřikovače řady výrobců, které se liší především konstrukcí hlavního funkčního celku, jenž má zásadní vliv na aplikaci pesticidů. Cílem práce je porovnání způsobu aplikace ochranných látek postřikovačem s podporou a bez podpory vzduchu a posouzení vlivu pesticidů na životní prostředí (biodiverzitu půdy) a činnost postřikovače.
Effect of application of pesticides on soil biodiversity
Keywords: pesticidy; biodiverzita; půda; postřikovač; pesticides; biodiversity; soil; sprinkler