Vybavení a dokumentace krizového štábu v obci s rozšířenou působností - Němec, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá problematikou vybavení krizových štábů a to jak dokumentací, tak materiálem. Dne 1.1.2003 zanikly okresní úřady a jako správní jednotky území vznikly obce s rozšířenou působností, které jsou orgány krizového řízení. Tyto obce zřizují pro řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací krizové štáby, které by v případě potřeby plnily úkoly na pracovištích krizového řízení. Tato pracoviště musí být řádně materiálně zabezpečena a vybavena potřebnou dokumentací. V dnešní době je vidět, že vybavení a dokumentace krizových štábů je v jihočeském kraji na dobré úrovni. Dokumentace je zpracovaná velice dobře a žádný materiál z ní na štábech nechybí a to jak ze základní dokumentace, tak z pomocné dokumentace. U vybavení je menší problém, že na některých pracovištích není, ale tento problém je nahrazen smlouvou s hasiči o zapůjčení materiálu.
The equipment and documents of the rescue team in a municipality with a larger field if its activities
Keywords: Obec s rozšířenou působností; Krizový štáb; Materiál; Základní dokumentace; Pomocná dokumentace; Pracoviště; Municipality woth a large field if its activites; Rescue Team; Material; Sailent documentation; Help documentation; Workplace