Celková tvrdost vody a pH při vývoji jiker u vybraných druhů akvarijních ryb - Frantl, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Cíl práce: 1.Zhodnotit vliv pH a celkové tvrdosti vody na vývoj jiker u akvarijních ryb Corydoras paleatus, Corydoras paleatus albin, Tanichthys albonubes, Tanichthys albonubes gold, Aphyosemion gardneri, Aphyosemion gardneri gold. 2.Doporučení optimálních hodnot celkové tvrdosti vody k zdárnému vývoji jiker u jednotlivých sledovaných akvarijních ryb. Na základě publikovaných dat v dostupné literatuře a vlastních pokusů byly zhodnoceny vlivy celkové tvrdosti vody (CM) a pH na vývoj jiker u akvarijních druhů Aphyosemion gardneri, Aphyosemion gardneri gold, Tanichthys albonubes, Tanichthys albonubes gold, Corydoras paleatus, Corydoras paleatus albin.
The total water hardness and pH during the egg development in selected aquarium fish species
Keywords: celková tvrdost vody; hodnota pH; vývoj jiker; optimální hodnota; Aphyosemion gardneri; Aphyosemion gardneri gold; Tanichthys albonubes; Tanichthys albonubes gold; Corydoras paleatus; Corydoras paleatus albin; total water hardness; pH value; development of eggs; optimal value; Aphyosemion gardneri; Aphyosemion gardneri gold; Tanichthys albonubes; Tanichthys albonubes gold; Corydoras paleatus; Corydoras paleatus albin