Sledování a porovnání hlavních provozně-ekonomických parametrů u vybrané skupiny traktorů. - Vojta, Luboš (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci jsem věnoval pozornost jednomu z provozně-ekonomických hledisek, které se týká provozu traktorů respektive jejich nákladů na opravy a údržbu. Pro tuto práci byla zvolena skupina traktorů značky McCormick a řady MTX a XTX. Protože bylo cílem práce porovnání růstu nákladů na opravy a údržbu v závislosti na letech provozu, bylo nejprve třeba určit dvě proměnné a to náklady na opravy a údržbu a roky provozu. Potom byla provedena analýza statistickými metodami korelace, regrese, rozptylem a směrodatnou odchylkou.
Monitoring and comparison of the main operational and economic parameters of a selected group of tractors
Keywords: traktor; technika; náklady; opravy; údržba; tractor; technology; costs; repairs; maintenance