Návrh přírodovědné výukové trasy Údolím Mže u Pavlovic (Tachovsko) - Hůlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Jana Hůlová, 2010: Návrh přírodovědné výukové trasy Údolím Mže u Pavlovic (Tachovsko).Cílem této diplomové práce je návrh přírodovědné výukové trasy vedoucí údolím Mže v okolí Pavlovic. Trasa by měla sloužit jako terénní doplněk při výuce biologie a regionálního zeměpisu a regionálního dějepisu na školách v okolí dané lokality. Diplomová práce zahrnuje charakteristiku území a kapitolu zabývající se výběrem trasy, jednotlivých zastávek a jejich využitím. Trasa obsahuje celkem 13 zastávek, ke kterým byly vytvořeny tématické informační texty. Každé zastávce je věnována podkapitola zahrnující popis zastávky, pracovní text, příklady didaktického využití zastávky a prací v terénu (otázky a úkoly). Přílohový materiál je tvořen fotodokumentací z míst jednotlivých zastávek, historickými pohlednicemi Pavlovic a Josefovy Huti, mapami.
The proposal of a general scientific schooling trail Along the valley of the Mze river near Pavlovice community (Tachov region)
Keywords: biologie; přírodovědná výuková trasa; vyučovací formy a metody; biology; scientific schooling trail; teaching methods and forms