Možnosti získávání prostorových dat v prostředí internetu. - Dohnal, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2013)
V dnešní době internetu a navigačních technologii se papírové mapy pomalu stávají minulostí. S příchodem nových technologií se nové mapy vytvářejí již v digi-tální podobě pomocí vektorového kreslení a staré mapy jsou přeměňovány do digi-tální podoby. Tyto údaje mohou být dále zveřejňovány na internetu a je možné s nimi dále pracovat v Geografickém informačním systému. V této práci jsem se snažil pro-studovat, popsat a porovnat možnosti, které nabízejí různá webová rozhraní.
The possibilities of gaining three-dimensional data within internet environment
Keywords: mapa; Internet; digitální; Geografické informační systémy; transformace; maps; Internet; digital; Geographic information systems; transformed