Aplikace poznatků pozitivní psychologie v sociální práci - Lišková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá vzájemným propojením pozitivní psychologie a sociální práce. Nejprve jsou oba obory vymezeny a následně propojeny. Další část diplomové práce je zaměřena na hlubší poznání pozitivní psychologie z hlediska času, úspěšnosti a v rámci jednotlivých teorií sociální práce. Poslední částí práce je kapitola věnovaná aplikaci silných stránek v profesi sociálních pracovnic, kdy výzkumný soubor tvořilo šest komunikačních partnerek z různých zařízení sociální práce.
Application of knowledge of positive psychology in social work
Keywords: pozitivní psychologie; sociální práce; silné stránky; sociální pracovník; teorie sociální práce; positive psychology; social work; strengths; social worker; theory of social work