Cestou necestou po mapách a moderních navigačních technologiích (výukový materiál pro výuku zeměpisu na 2. stupni základní školy) - Bendová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá výukou kartografie a terénní výukou prostřednictvím map a moderních navigačních technologií na druhém stupni základní školy. Hlavním cílem je vytvoření vlastních výukových aktivit a s nimi souvisejících pracovních listů do výuky zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Teoretická část práce se zabývá zařazením tématu do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání a výukou kartografie a terénní výukou na druhém stupni základní školy. Praktická část práce řeší hodnocení učebnic zeměpisu s doložkou MŠMT platnou v roce 2019 a v neposlední řadě uvádí také příklady aktivit spojených s výukou kartografie a terénní výukou zeměpisu.
On the way through maps and modern navigation technologies (material for teaching Geography on the 2nd grade of the primary school)
Keywords: zeměpis; kartografie; terénní výuka; mapy; moderní navigační technologie; 2. stupeň ZŠ; Geography; mapping skills; geographical fieldwork; maps; modern navigation technologies; primary school