Detekce kategorie obsahu webové stránky prostřednictvím metod strojového učení. - Dohnal, Patrik (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem systému pro klasifikaci obsahu webových stránek včetně následné implementace v programovacím jazyce Python. K samotné klasifikaci jsou využívány modely strojového učení jako jsou Naivní Bayesův klasifikátor, K-Nejbližších sousedů a Support Vector Machines. V rámci celého procesu se rovněž předpokládá tvorba vlastní množiny dat, na kterých jsou tyto modely trénovány a následně testovány. Součástí práce je i podrobná rešerše použitých metod.
Detection of websites content category using machine learning methods.
Keywords: Strojové učení; Text mining; Klasifikace; Dataset; Webové stránky; Předzpracování dat; Zakódování textu; TF-IDF; Support Vector Machines; Naivní Bayesuv klasifikátor; K-Nejbližší sousedů; Machine learning; Text Mining; Classification; Dataset; Webpages; Data preprocessing; Word embedding; TF-IDF; Support Vector Machines; Naive Bayes classifier; K-Nearest neighbors