Filosofie výchovy Jana Amose Komenského - Gonzálezová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá filosofií výchovy Jana Amose Komenského. Hlavní část práce je zaměřena na filosofická východiska Komenského myšlení o výchově, na vznik jeho konceptu výchovy, kterou považoval za jedinou cestu k lidství člověka a k nápravě celé společnosti.
Philosophy of education by John Amos Comenius
Keywords: Jan Amos Komenský; filosofie; filosofie výchovy; výchova; Paideia; Educatio; lidskost; Pansofie; Pampaedie; Panharmonie; John Amos Comenius; philosophy; philosophy of education; education; Paideia; Educatio; being humane; Pansophia; Pampaedia; Panharmonia