Hodnocení výnosových prvků a kvality semen u jarního a ozimého máku - Rothbauer, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce porovnává pěstování jarních a ozimých forem máku setého. Cílem bylo zhodnotit jejich výnosové prvky a kvalitu semen. Vyhodnocení probíhalo na základě literární rešerše a provozního pokusu, kde byly pozorovány tři odrůdy máku setého - ozimá odrůda Zeno 2002 a dvě jarní odrůdy MS Harlekýn a Maraton.
Evaluation of yield elements and seed quality in spring and winter poppy
Keywords: mák setý; pěstování; výnos; kvalita; Maraton; MS Harlekýn; Zeno 2002; poppy; cultivation; yield; quality; Maraton; MS Harlequin; Zeno 2002