Právní aspekty internetových obchodů v oblasti cestovního ruchu. - Donátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřená na trh internetových obchodů v oblasti cestovního ruchu, a to jak ze strany online podnikatelů tak ze strany zákazníků internetových obchodů. Byl proveden výzkum zaměřený na spokojenost podnikatelů se současnou legislativou, plnění zákonných povinností ze strany online obchodů a také bylo zjišťováno, zda by prodejci uvítali zákon zaměřený na internetové podnikání jako takové. Na druhé straně byl proveden výzkum u zákazníků, u kterých bylo zjišťováno jaké mají zkušenosti s online obchody, jak dokonale znají svá práva a jaká je jejich důvěra v tuto formu nakupování zboží a služeb.
Law aspects of online shops in tourism
Keywords: internet; internetový obchod; právo; zákon; internet; online shop; justice; law