Historie vzdělávání ve městě Chebu od konce 19. století do poloviny 20. století - Ernestová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je doposud nezmapovaná oblast vzdělávání. Práce je zaměřena na konkrétní místo a dobu. Jedná se o město Cheb, v období od konce 19. století ke vzniku samostatné Československé republiky až do poloviny minulého století. v první části práce je uveden všeobecný nástin ekonomické a politické situace na Chebsku a z této situace vycházející potřeba zajištění různých typů vzdělávání. Následně práce obsahuje souhrnný přehled významných vzdělávacích subjektů v Chebu.
History of education in city Cheb from the late 19th century to the middle of the 20th century
Keywords: Církev; kronika; škola; vzdělání; Church; chronicle; school; education