Historie obecní školy v Sousedovicích - Pichová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá historií a vývojem obecní školy v Sousedovicích od jejího založení až po její uzavření v roce 1979. Práce mapuje vývoj školy v jednotlivých dějinných etapách a popisuje tento vývoj s ohledem na historický vývoj státu ale i obce. Věnuje se stručně obci Sousedovice a zejména se pak věnuje mapování historie obecní školy, která je vskutku bohatá.
History of Primary school in Sousedovice
Keywords: Sousedovice; obecní škola; historie; české školství; obecná škola; národní škola; Rakousko-Uhersko; Československo; Československá republika; první světová válka; druhá světová válka; okupace; komunismus; Sousedovice; Primary School; history; Czech education; Elementary school; First World War; Second World War; Czechoslovakia; Czechoslovak republic; Occupation; Communism