Polinační ekologie Impatiens sakeriana - Patáčová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá studiem polinační ekologie netýkavky Impatiens sakeriana endemické v SZ Kamerunu. Zkoumá nejefektivnější způsob reprodukce, vlastnosti nektaru a její ptačí opylovače.
Pollinatieon biology of Impatiens sakeriana
Keywords: Polinační ekologie; nektar; out-crossing; ptačí opylovači.; Pollination ecology; nectar; out-crossing; bird pollinators.