Břetislav Pojar a základy techniky animace v hodině výtvarné výchovy na prvním stupni ZŠ (Prakticko-teoretická práce) - Kučerová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřená na život a dílo Břetislava Pojara. Také se zabývá animovaným filmem a poskytuje návod k využití techniky animace v hodinách výtvarné výchovy na 1. Stupni ZŠ. Teoretická část představuje osobnost Břetislava Pojara, jeho život a dílo. Seznamuje s historií českého a zahraničního animovaného filmu a vybranými tvůrci. Praktická část obsahuje vlastní soubor lekcí, zaměřených na animaci a její využití ve výtvarné výchově. Popisuje jednotlivé části projektu a nabízí reflexi získanou při realizaci. Práce obsahuje i fotodokumentaci průběhu projektu.
Břetislav Pojar and Utilization of Basic Animation Technique in Art at Elementary School
Keywords: výtvarná výchova; výtvarný projekt; animace; animovaný film; Břetislav Pojar; historie animovaného filmu; Art; art projekt; animation; animated film; Břetislav Pojar; history of animated film